Jūs dodaties atvaļinājumā ar visu ģimeni? Kādu kameru vislabāk ņemt līdzi?

© I AM PhotographerAtvaļinājums pavasarī sniedz iemeslu doties ceļojumā uz vietu, kur atrast sniegu, baudīt ziemas priekus un izjust kalnu varenumu. Otrs variants ir doties uz kādu siltāku zemi, lai pagozētos saulē un ātrāk sagaidītu pavasari. Ja neplānojat organizēt īpašu fotogrāfijas ceļojumu, kur līdzi ņemt spoguļkameru un citu augstas kvalitātes tehnisku aprīkojumu, paliek jautājums – kādu kameru ņemt līdzi ģimenes ceļojumā? Neviens īsti nav gatavs atteikties no fotografēšanas ceļojuma laikā, jo pēcāk būs lieliski atcerēties piedzīvotās emocijas, kā arī dalīties ar attēliem ar draugiem. Fotogrāfijas, kas uzņemtas ar viedtālruni, var nebūt apmierinošas, jo telefona kamerai ir daudz ierobežojumu. Tāpēc vienīgais risinājums būs līdzi ņemt kompaktkameru, kas ir viegli lietojama, izturīga un ar labu tālummaiņu. Kuru no visām kompaktkamerām lai izvēlas?

Mēs esam izveidojuši vairākus profilus ģimenēm, kas dodas atvaļinājumā – varbūt tas Jums palīdzēs.

Ģimenes pāris
Ļaudis, kas ir diezgan sportiski un aktīvi. Viņiem patīk ekstrēmi sporta veidi, pārgājieni kalnos, slēpošana un ja tāda iespēja gadītos – niršana zem ūdens, aplūkojot bagāto zemūdens pasauli. Kamerai, ko lietotu šī ģimene, būtu jābūt izturīgai un ar augstu fotogrāfiju kvalitāti. Turklāt kamerai jāizskatās modernai un stilīgai. Šādam cilvēku profilam mēs iesakām Nikon 1 AW1 kameru.
Nikon 1 AW1Šī ir hibrīdkamera ar maināmiem objektīviem katrai atsevišķai situācijai. Turklāt šī kamera ļauj fotografēt ļoti ātri, uzņemt Full HD kvalitātes video un tās korpuss ir triecienizturīgs (kritieniem no 2m augstuma), aukstumdrošs (līdz pat -10 grādu salam) un ar to var ienirt līdz pat 15m dziļumā. Jums nebūs jābaidās par savu kameru, ja dosieties slēpot kalnos vai atpūsties pludmalē, tāpēc varēsiet uzmanību veltīt savām interesēm, kamēr kamera visu iemūžinās ļoti augstā kvalitātē.

Pieauguši bērni un pusaudži
Kamerai svarīgi ir ietilpt kabatā. Tai jāpiemīt pietiekošai tālummaiņai un ar labu triecienizturību, lai vecāki nebūtu jāapbēdina ar sliktām ziņām. Ar šo kameru var nodoties eksperimentēšanai, jo ceļojumos rodas daudz ideju. Šajā situācijā labākais sabiedrotais būtu Nikon kompaktkamera, kas piedāvā daudz iespēju.

COOLPIX AW130

Šī kamera ir ļoti kompakta un viegli iegulst kabatā. Tās korpuss ir triecienizturīgs (kritieniem no 2m augstuma), aukstumdrošs (līdz pat -10 grādu salam) un ar to var ienirt līdz pat 30m dziļumā! Kamera pieeja ļoti pamanāmās krāsās. Ne katru dienu iespējams bez ierasti melnas vai oranžas krāsas izvēlēties kameru arī kamuflāžas krāsojumā. Kameras diafragmas atvērums ir robežās f/2,8-4,9 un tā nodrošina 5x optisko palielinājumu. Kameras, kurai ir tik spēcīga lēca, lietošana zemā apgaismojumā ir vienkārša. Jūs pamanīsiet kameras priekšrocības, kad fotografēsiet mākslīgā apgaismojumā vai centīsieties iemūžināt pilsētvides brīnumus. Laba optiskā kvalitāte pietiekošā apgaismojumā nodrošina asas ātrā kustībā esošu objektu fotogrāfijas. Kamerā integrēts GPS raidītājs ar pasaules kartes atbalstu. Šīs kameras komplektācijā ietilpst arī NFC raidītājs, lai lielā ātrumā ļauj uz viedierīci augšupielādēt iemūžinātās fotogrāfijas un video, lai ar tām dalītos pēcāk sociālajos tīklos. Iemūžiniet savus piedzīvojumus lieliskās fotogrāfijās un video!
COOLPIX AW130Mūsu mazie
Uzticiet kameru pat saviem mazākajiem ģimenē. Nevērsiet pret viņiem nostāju, ka viņi ir par mazu… Šis mazais var būt tas, kas radīs Jūsu atvaļinājuma labāko fotogrāfiju! Kamerai jābūt nelielai, lētai un viegli lietojamai, jo var gadīties, ka paši mazākie vēl nemāk lasīt. Uzņemt fotogrāfijas – tas ir tik vienkārši!

Jaunākajiem ģimenes locekļiem noteikti patiks Nikon COOLPIX S33 kamera.
Nikon COOLPIX S33Šī mazā un krāsainā kamera ir daudzu iemīļota. Tās izvēlne ir viegli saprotama un papildināta ar attēliem, tāpēc šo kameru lietot ir ļoti viegli. Šī kamera ir triecienizturīga (kritieniem no 1,5m augstuma), aukstumdroša (līdz pat -10 grādu salam) un ar to var ienirt līdz pat 10m dziļumā. Kameras lēca ir ar 3x optisko palielinājumu.

Ikviens no šī saraksta var izvēlēties sev piemērotāko kameru, un atvaļinājums var sākties! Varat būt droši, ka aplūkojot sava atvaļinājuma fotogrāfijas un video, Jūs varēsiet pakavēties tā acumirkļa atmiņās un emocijās, kas ir nenovērtējami!

Ziņas tapušas sadarbībā ar fotografet.lv

Leave a Reply