Canon iegūst TIPA 2016 gada balvu piecās kategorijās

Vislabākā DSLR kamera profesionāļiem/augstākā izšķirtspēja EOS 5DS / EOS 5DS R
Vislabākā fotokamera/videokamera profesionāļiem EOS-1D X Mark II
Vislabākā ikdienas kompaktkamera IXUS 285 HS
Vislabākā kompaktkamera lietpratējiem PowerShot G5 X
Vislabākais fotogrāfiju printeris imagePROGRAF PRO-1000

 

 

 

 

 

 

 

Canon neatlaidīgais darbs un nepārtrauktā produktu uzlabošana ir  nesusi savus augļus – uzņēmums ieguva Tehnisko attēlu preses asociācijas (TIPA) Gada balvu 2016 piecās kategorijās, sākot ar plašai sabiedrībai paredzēto kompaktkameru līdz pat profesionālo DSLR kameru un fotogrāfiju printeru kategorijām. Kā vislabākās tika atzītas:

  • EOS 5DS / EOS 5DS R – DSLR kamera profesionāļiem/augstākā izšķirtspēja;
  • EOS-1D X Mark II – fotokamera/videokamera profesionāļiem;
  • IXUS 285 HS – ikdienas kompaktkamera;
  • PowerShot G5 X – kompaktkamera lietpratējiem;
  • Image PROGRAF PRO-1000 – fotogrāfiju printeris.

TIPA ir viena no pasaulē vadošajām attēlveidošanas un preses asociācijām, kuras balva ir prestižākais  apbalvojums tehnoloģiju jomā. Katru gadu TIPA atzīmē labākās pēdējo 12 mēnešu laikā izlaistās attelveidošanas tehnoloģijas. TIPA žūriju veido 27 pasaules vadošo fotogrāfijas un attēlveidošanas izdevumu redaktori no 15 valstīm, pārstāvot piecus kontinentus.

“Esam pagodināti kārtējo gadu saņemt šādu atzinību no TIPA, tas skaidri parāda mūsu apņemšanos radīt augstas kvalitātes vadošus izstrādājumus. Šobrīd ir patiesi aizraujoši piedalīties attēlveidošanas nozares procesos, un mēs esam lepni, ka varam pacelt latiņu visā tirgū, turpinot radīt izstrādājumus, kas aicina cilvēkus paskatīties uz pasauli no cita skatu punkta un gūt prieku fotografējot,” atzīmē Canon Europe Patērētāju attēlveidošanas izstrādājumu mārketinga nodaļas direktors Stīvs Maršals.

Vislabākā profesionālā DSLR kamera: EOS 5DS / EOS 5DS R

Sacenšoties ar “vides formāta” digitālajām kamerām, Canon EOS 5DS un EOS 5DS R (ar zemfrekvences filtru) iespaidīgais 50,6 MP pilnkadra CMOS sensors nodrošina pilnas izšķirtspējas uzņēmumus ar ātrumu 5 kadri sekundē un Full HD 1080p video uzņemšanu ar ātrumu 30 kadri sekundē. Tām ir duālie “DIGIC 6” attēlu procesori un jaunā spoguļa vibrācijas kontroles sistēma.

Kamerām ir 3,2 collu, 1,04 miljonu punktu, aptuveni 100 % pārklājuma ClearView II LCD ekrāns un 150 000 pikseļu RGB-IR mērīšanas sensors. AF sniegums ir uzlabots ar 61 punkta augsta blīvuma tīklveida AF sensoru un Canon iTR, kas izmanto mērīšanas sensora sniegto informāciju.

Vislabākā fotokamera/videokamera profesionāļiem: EOS-1D X Mark II

Ar Canon jauno 20,2 MP 35 mm pilnkadra CMOS sensoru EOS-1D X Mark II piedāvā nepārtrauktas uzņemšanas ātrumu līdz 14 kadriem sekundē un līdz 16 kadriem sekundē Live View režīmā. Duālie “DIGIC 6+” procesori nodrošina liela ātruma pārraidi līdz pat 170 RAW attēliem un neierobežotam daudzumam JPEG attēlu vienā uzņemšanas sērijā. Kamera spēj uzņemt arī 4K 60p un Full HD 120p video ar Dual Pixel CMOS AF. Izmantojot papildaprīkojuma bezvadu raidītāju, kamera atbalsta arī jauno liela ātruma IEEE 802.11ac standartu.

Fokusēšanas ātrums un precizitāte ir uzlaboti, izmantojot pilnveidotu 61 punkta skatu meklētāja AF un uzlabotu AI Servo II+ iepriekšnoteiktu AF algoritmu labākai precizitātei.

Vislabākā ikdienas kompaktkamera: IXUS 285 HS

Canon turpina piedāvāt pilnu funkciju kabatas izmēra kompaktkameras ar plašāku iespēju klāstu un augstāku fotoattēlu kvalitāti nekā mobilo telefonu kamerām. IXUS 285 HS izceļās ar 3 collu LCD ekrānu un 12x optiskās tālummaiņas objektīvu ar iebūvētu optisko attēlu stabilizētāju. Ir viegli nezaudēt sakarus ar īpašo Wi-Fi pogu un NFC. 20,2 MP CMOS sensors un DIGIC 4+ attēlu procesors nodrošina izcilu kvalitāti pat nepietiekamā apgaismojumā. Kamera ļauj uzņemt 1080p Full HD video, kā arī izveidot “labāko kadru īsfilmu”.

Vislabākā kompaktkamera lietpratējiem: PowerShot G5 X

G5 X ir 20,2 MP kamera ar 1,0 tipa augstas jutības CMOS sensoru un DIGIC 6 procesoru, kas piedāvā uzņēmumus ar ātrumu gandrīz 6 kadri sekundē un Full HD video. Integrētais 24-100 mm objektīvamraksturīgs f/1,8 maksimālais atvērums, kas samazinās līdz tikai f/2,8, izmantojot telefoto iestatījumus, 9 posmu atvērumu un tuvo fokusēšanu aptuveni 2 collu attālumā.

Kameras elektroniskajam skatu meklētājam ir 2,36 miljoni punktu un 100 % pārklājums, kā arī atsvaidzināšanas ātrums līdz 120 kadriem sekundē. Iebūvēts acs sensors pārslēdzas no elektroniskā skatu meklētāja uz skārienjutīgo 3 collu grozāmo LCD ekrānu.

Vislabākais fotogrāfiju printeris: imagePROGRAF PRO-1000

Apvienojot vienkāršo lietošanu uz galda un 17 collu plato slokšņu printeri ar daudzām Canon augstākās klases profesionālo printeru modeļu funkcijām, PRO-1000 izmanto 11 krāsu (un Chroma Optimizer) LUCIA PRO tintes. Tinte tiek padota, izmantojot FINE drukas galviņu ar cauruļveida tintes padeves sistēmu, kas nodrošina ātrāku drukāšanu un stabilas, augstas kvalitātes izdrukas. Vakuuma papīra padeves sistēma drukāšanas laikā saglabā papīru līdzenu, nodrošinot precīzāku tintes uzklāšanu neatkarīgi no papīra svara un veida.

Ziņas tapušas sadarbībā ar fotografet.lv

Dalies:

Leave a Reply