Nikkor AF-S 200-500mm f/5.6 VR

© Alari KivisaarTirgū ir pieejamas tik daudz kameras un objektīvi, ka pat lielākajam fotogrāfijas entuziastam būs grūti izsekot visiem jaunumiem. Tieši tāpēc nebūs pārsteigums, ja gadīsies palaist garām kādus lieliskus produktus. Nikon jaunais un spēcīgais telefoto tālummaiņas objektīvs ir viens no tādiem, kas pelnījuši īpašu uzmanību, jo tirgū savā nišā tas ir vienīgais.

Telefoto objektīva pielietošanas iespējas ir ļoti plašas, piemēram, iespējams fotografēt putnus, un ir pieņemts uzskatīt – jo garāks objektīvs, jo labāk. Pastāv nerakstīts likums – jo garāks objektīvs, jo augstāka arī būs tā cena. Daudzi dabas fotogrāfi var vienīgi sapņot par skaistām putnu fotogrāfijām, jo telefoto objektīvi ir ārkārtīgi dārgi.

Nikkor 200-400 f4          6 999.-

Nikkor 400 f2,8            11 999.-

Nikkor 500 f4               10 500.-

Nikkor 600 f4               12 500.-

Kurš gan varētu atļauties kādu no šiem objektīviem? Taisnību sakot, tie varētu būt tikai profesionāli fotogrāfi. Pat nopietnam entuziastam ir jāatsakās no brīnišķīgām ērgļa fotogrāfijām. Ir pieejami lētāki objektīvi, bet parasti tie neattaisno iztērētās naudas cerības. Labāk iztikt bez ērgļa fotogrāfijas, nekā iemūžināt izplūdušu kadru. Cenas un kvalitātes attiecība (bez atsevišķiem izņēmumiem) fotogrāfijā īsti nepastāv.

Ja apskatāmies uz šo īpaši spējīgo telefoto objektīvu klāstu, tad salīdzinājumam jāsaka, ka Nikkor 200-500 objektīvs pieejams par tikai 1 699EUR.

Arī šī cena nav maza, tomēr, ja esat nopietns/-a fotogrāfijas entuziasts/-e, Jums šo naudiņu izdosies ietaupīt kaut vai ar ēšanas paradumu ierobežošanu. Objektīvs nav tik iespaidīgs kā tā 5 reizes dārgākie brāļi, tomēr tas spēj iemūžināt augstākās kvalitātes fotogrāfijas jebkurā situācijā.

Šis Nikon objektīvs ir ļoti ass, ar ātru fokusēšanos un tam ir fantastiska attēla stabilizācijas sistēma.

No tirgū pārstāvēto produktu klāsta vienkārši nav iespējams iegādāties alternatīvu šādas veiktspējas objektīvu par šādu naudu.
Autors: Alari Kivisaar

Ziņas tapušas sadarbībā ar fotografet.lv

Leave a Reply